El Museu Picasso exposa els 'Paisatges de Barcelona' de l'artista

La mostra inclou obres de l'artista malagueny i fotografies històriques que permeten indicar els llocs que va pintar

El Museu Picasso presenta a partir de dijous l'exposició 'Paisatges de Barcelona'. La mostra està formada per pintures i dibuixos de la col·lecció del museu i es pot veure dins el recorregut de la col·lecció permanent. També inclou fotografies de l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona que permeten identificar els llocs de la ciutat que el pintor malagueny va immortalitzar.

Claustre Rafart, la comissària de la mostra, ha dividit la mostra en cinc àmbits. Els dos primers són 'Paisatges de Barcelona', on es poden veure obres com 'Platja de la Barceloneta' i 'Home assegut a la platja de la Barceloneta' i 'Litoral', que inclou 'Dàrsena amb Montjuïc al fons' i 'Escullera amb veler'. 'Barcelona patrimonial' mostra l'interès que Picasso va tenir per retratar el claustre de la Catedral de Barcelona i l'església de Sant Pau del Camp. 'Barcelona moderna' recull els canvis que va experimentar Barcelona arran de l'Exposició Universal de Barcelona de 1888, com es pot veure a l'oli 'Falses muntanyes de Montserrat al Parc de la Ciutadella', actualment reciclades dins les instal·lacions del zoo. 'Terrats de Barcelona' inclou dues pintures de 1902 i el 1903 titulades 'Terrats de Barcelona' que mostren l'evolució de Picasso al llarg d'aquests anys. Per últim, 'Des de la finestra' inclou les vistes que Picasso va pintar des del seu estudi subratllant que pintava a l'interior de l'estudi.

El gruix de les obres està datat entre el 1895, l'any en que Picasso es va instal·lar a la ciutat amb la seva família, i el 1903. Hi ha una darrera obra de 1917, 'El passeig de Colom'. El va pintar des del balcó del desaparegut Hotel Ranzini, on estava allotjat amb la companyia dels Ballets russos, de la qual formava part la seva promesa, Olga Khokhlova.

Més continguts de