Cultura 25/10/2012

El Museu Picasso homenatja Jacqueline exposant les ceràmiques de l'artista que va donar al centre

La mostra 'Ceràmiques de Picasso. Un regal de Jacqueline a Barcelona' posa l'accent en com l'artista malagueny va convertir objectes corrents en art

Efe/ara
1 min
Tres de les peces de l'exposició 'Ceràmiques de Picasso'

BarcelonaEl Museu Picasso de Barcelona ret homenatge a Jacqueline Roque, la darrera dona de Picasso, amb una nova exposició de les 41 ceràmiques de l'artista malagueny que va donar al museu fa 30 anys.Marilyn McCully y Michael Raeburn, els comissaris de la mostra, afirmen que, ara, per primera vegada el públic podrà conèixer a la donació en conjunt i que han atorgat categoria d'obra d'art a aquests objectes corrents.

"D'alguna manera, la ceràmica va ser el nucli de la relació entre el pintor i Jacqueline", que, segons van recordar els comissaris, es van conèixer el 1952 al taller Madoura de Vallauris, on ella treballava circumstancialment com a venedora a la botiga. Després d'aquell primer encontre, van començar a veure's i la seva relació es va perllongar gairebé dues dècades. A més de la seva esposa, Jacqueline va ser la musa i la model de l'artista.

Per fe les obres exposades, Picasso va deixar traslladar damunt olles, gerres i safates figures del seu imaginari com els mussols, els bous, els peixos, els retrats femenins o escenes de curses de braus. La intervenció en objectes tridimensionals li va suposar tot un repte a l'artista, que el 1957 va començar a imitar, també, la ceràmica medieval després de visitar una exposició sobre els 600 anys de la ceràmica espanyola a Canes.

stats