Òmnium Cultural engega la campanya #CompartimCultura

La plataforma de continguts digitals proposa una extensa programació en 'streaming'

Òmnium Cultural posa en marxa la campanya #CompartimCultura. Es tracta d’una plataforma de continguts digitals per difondre i compartir la cultura en català que intenta donar resposta a la crisi sanitària causada pel coronavirus i que, tal com sosté l'entitat en un comunicat, "afecta notablement, entre d’altres, aquest sector". Al lloc web que obre aquest divendres Òmnium es recopilen les diferents iniciatives al voltant del consum cultural que han anat sorgint de manera espontània. Tota l’oferta cultural s'estructurarà en quatre eixos clau: llegir, mirar, escoltar i crear. 

La campanya #CompartimCultura també posa en marxa a partir de dilluns Confins Culturals, una proposta de streamings per a tots els públics que es podrà seguir al canal de YouTube d’Òmnium Cultural. "Òmnium col·labora de manera estreta amb el sector cultural per analitzar i consensuar mesures conjuntes en un futur per revertir la greu situació que afecta el sector arran de la crisi sanitària". El seu president, Jordi Cuixart, condemnat a 9 anys de presó "per l’exercici de drets fonamentals", ha sigut l’encarregat d’inaugurar la campanya aquesta setmana: “La lluita genera esperança mentre va fent camí”, ha piulat Cuixart, tot citant l’obra Esperança dins la  foscor, de Rebecca Solnit, l’obra recomanada. 

Una tertúlia literària per 'streaming'

La primera sessió de Confins Culturals serà el dilluns 23 a les 17 h i anirà dirigida als més petits, amb els contes dels rondallaires Vivim del Cuentu. Després hi haurà altres activitats, com ara el programa  Literatura a domicili, una tertúlia literària que inaugurarà a les 19 h la traductora  Carlota Gurt , p remi Mercè Rodoreda d’Òmnium Cultural 2019 amb els contes de Cavalcarem tota la nit . L’acompanyarà el llibreter Xavier Vidal, de la llibreria Nollegiu. També hi participaran  David Nel·lo , p remi Sant Jordi de novel·la 2019 amb Les amistats traïdes, i Gemma Ruiz, autora del llibre Ca la Wenling. A les 22 h serà el torn de la cultura popular, amb un programa creat per Virus Popular, integrat per cinc persones amb el lema "Davant del virus, bona cara!". La programació s'anirà ampliant i es podrà consultar al web d'Òmnium.