Els Oscars a millor muntatge, fotografia, curt d'acció i maquillatge i vestuari s'entregaran durant la publicitat

La possible victòria de Rodrigo Sorogoyen amb 'Madre' no es veurà per televisió

Després d'anunciar que aquest any la cerimònia d'entrega dels Oscars no tindrà presentador, l'Acadèmia de Hollywood suma ara una nova decisió sobre la gala que també ha aixecat polèmica. Enguany, els Oscars a millor muntatge, fotografia, curt d'acció i maquillatge i vestuari es donaran durant la pausa publicitària. La decisió, segons l'Acadèmia, respon a la voluntat de reduir la durada de la cerimònia perquè no s'allargui més de tres hores, i els discursos dels premiats s'emetran posteriorment a la retransmissió. Per tant, quedarà fora de la retransmissió televisiva la possible victòria de l'espanyol Rodrigo Sorogoyen, que competeix a la categoria de millor curt d'acció amb 'Madre'. 

La mesura de l'Acadèmia no ha agradat a alguns cineastes com Guillermo del Toro, que a través de Twitter ha posat èmfasi en la importància dels Oscars a millor fotografia i muntatge. "Estan al cor de la nostra creació. No són hereves de la tradició teatral o literària: representen el cinema en si mateix", ha escrit el cineasta. 

Tot i això, l'Acadèmia ha explicat que els "fanàtics globals" dels premis podran seguir-los en la seva totalitat a través del senyal de 'streaming'. També ha assenyalat que les categories seleccionades per a la pausa publicitària aniran variant, de manera que l'any vinent seran uns altres quatre (o màxim sis) els premis que no es veuran per televisió. La 91a edició dels Oscars tindrà lloc el 24 de febrer.