Cinema

Apareix un Oscar esnifant cocaïna al Passeig de la Fama de Hollywood

L'escultura, obra de Plastic Jesus, és una denúncia dels problemes de drogoaddicció que envolten la indústria del cinema nord-americà

El Hollywood Boulevard, el Passeig de la Fama on les grans estrelles tenen una estrella, té un inquilí inesperat i polèmic: una escultura d'un premi Oscar a quatre grapes i esnifant cocaïna.

El creador de la peça, l'artista Plastic Jesus, ha acompanyat la seva obra d'una placa que diu "A la millor festa de Hollywood" i l'ha instal·lada en diferents punts del Passeig de la Fama per "cridar l'atenció sobre el problema de drogoaddicció que oculta Hollywood", segons explica el fotògraf i col·laborador de l'artista, Nick Stern: "Aquest problema ha estat llargament ignorat fins a la mort d'una llarga llista de celebritats importants".

La imatge de l'escultura l'ha difosa el mateix artista. No és la primera vegada que protagonitza una polèmica d'aquest tipus. L'any 2014 l'escultor va col·locar un Oscar que s'injectava heroïna amb la placa "El secret més ben guardat de Hollywood". Aquesta obra va causar molt impacte, ja que poques setmanes abans l'actor Phillip Seymour Hoffman havia aparegut mort al seu apartament per una sobredosi de la mateixa substància.