Publicitat
Publicitat

Música

El Palau de la Música de València obre als investigadors 1.900 discos donats per Almazán

El Palau de la Música de València ha posat a disposició dels investigadors els 1.891 discos i material fonogràfic que el subdirector de música i intendent de l'Orquestra de València, Ramón Almazán, ha donat a l'auditori valencià.

El llegat musical , que es troba dipositat a la sala Maria Callas del Palau de la Música , consta de 1.327 discs compactes ( 524 de música simfònica i de cambra i altres 803 del món de l'òpera , principalment de les etapes belcantistes i veristes ) , 358 vinils i 206 enregistraments de DVD i VHS .

L' acte de presentació pública de la col·lecció va tenir lloc ahir a la nit , després del concert ofert per la soprano Ainhoa Arteta i l'Orquestra de València , dirigida per Miguel Ángel Gómez - Martínez , amb un programa que incloïa cançons de Richard Strauss i la simfonia número 4 Romàntica d'Anton Bruckner .

La presidenta del Palau de la Música, Mayrén Beneyto , ha ressaltat la importància d' aquests fons, que " ja estan a disposició per a qui demani consultar-los " i que " enriqueixen l'important arxiu musical i documental de què disposa el Palau de la Música " .

A més d'Ainhoa Arteta i Miguel Ángel Gómez - Martínez , a l' acte van assistir la concertino Anabel García del Castillo , el guitarrista José María Gallardo del Rei , la regidora Maria Àngels Ramon - Llin , alts càrrecs de l'Orquestra de València i una àmplia representació de la societat valenciana.

Visiblement emocionat , Almazán va agrair les mostres d'afecte rebudes i va comentar que el millor destí que podia tenir la seva col·lecció de discos , gestada al llarg de diverses dècades de passió per la música clàssica , és el Palau de la Música , un organisme en el qual s'ha bolcat com a subdirector musical i intendent durant més de deu anys .

La presentació va tenir lloc ahir a la nit , després del concert realitzat per l'Orquestra de València i la soprano espanyola Ainhoa Arteta , dirigits per Miguel Ángel Gómez - Martínez , que també van estar presents en aquest acte , al costat de la concertino de l' Orquestra , Anabel García del Castillo , el guitarrista internacional José María Gallardo del Rei i una nodrida representació de la societat valenciana .

Almazán és subdirector de Música i intendent de l'Orquestra de València des de febrer de 2000 . És membre del Consell d'Administració de l' organisme autònom municipal Palau de la Música , Congressos i Orquestra de València , des de la seva fundació el 1993 .

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT