Publicitat
Publicitat

Gastronomia

Art i cuina

El Palau Robert prepara una gran exposició dedicada a Ferran Adrià i El Bulli pel 2012

La mostra servirà per entendre millor la transformació del restaurant en centre d'experimentació i recerca

El Palau Robert prepara per a començaments del 2012 una gran exposició dedicada al geni creador de Ferran Adrià, el cuiner més influent de finals del segle XX i principis del XXI, reconegut  pel talent i la capacitat d’innovar que ha aplicat en la gastronomia.

L’exposició Ferran Adrià i El Bulli pretén reconèixer la trajectòria del restaurant El Bulli i de qui ha estat considerat “el millor cuiner del món”, un català que ha revolucionat el món gastronòmic amb la invenció de noves tècniques culinàries i que ha descobert una nova forma de veure la cuina. Els noms de Ferran Adrià, Juli Soler, Albert Adrià i de tot l’equip creatiu del restaurant El Bulli s’associen amb valors com la creativitat, el talent, la imaginació, la innovació, el lideratge, el treball en equip, l’obra ben feta, el risc, la internacionalització i la solidaritat.

Aquesta proposta expositiva, produïda per la Generalitat, amb suport públic i privat, arriba quan El Bulli, considerat el millor restaurant del món durant 5 anys consecutius, tanca, el 30 de juliol, per transformar-se en un centre d’experimentació i d’innovació gastronòmica que difondrà les seves creacions per internet a partir del 2014. La mostra servirà per entendre millor la transformació d'El Bulli Restaurant en El Bulli Foundation.

En paral·lel a l’exposició, el Palau Robert organitzarà un programa d’activitats educatives adreçades a alumnes de primària, secundària, batxillerat, escoles d’hostaleria i universitats; visites guiades per a escolars i per al públic; conferències i actes diversos que contribuiran a difondre el missatge de l’exposició.

La capacitat d’atracció, l’excel·lència i el renom de Ferran Adrià i d'El Bulli coincideixen amb un moment en què la gastronomia catalana s’ha situat en la primera línia mundial. L’exposició també es planteja quan Catalunya demanarà de forma oficial a la UNESCO que declari la gastronomia catalana patrimoni cultural immaterial de la humanitat, talment com va passar amb els castellers.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT