Cultura 17/12/2014

'Phonos': 40 anys d'electrònica al Museu de la Música

El centre obre una exposició dedicada al col·lectiu barceloní que ha contribuït a  la investigació i la difusió d'aquest tipus de música

Ara
1 min

BarcelonaLa història de la música electrònica a Barcelona arriba a les sales d'exposició. El Museu de la Música acull l'exposició 'Phonos, 40 anys de música electrònica a Barcelona', una retrospectiva sobre un col·lectiu que, des de la dècada dels 70, ha intentat experimentar i difondre aquest tipus de música, a més d'innovar mitjançant la fabricació d'instruments i la creació de música electroacústica. A partir d'aquest dijous, sintetitzadors, magnetòfons, 'samplers' i altres instruments explicaran la trajectòria de Phonos i el seu treball en la investigació musical.

Des de 1974, el laboratori 'Phonos', format per Josep Maria Mestres Quadreny, Andrés Lewin-Richter i Lluís Callejo, es va començar a moure per l'interès comú en la música i la tecnologia. En els primers anys de vida, es va dedicar al disseny i a la creació d'aparells electrònics, i més tard va començar la recerca en informàtica musical. El col·lectiu posava així solució a la poca oferta de centres oficials d'ensenyament musical i d'espais per promocionar un tipus de música difícil d'encabir en el panorama comercial d'aquell moment.

Coincidint amb l'exposició, la galeria oferirà un concert el diumenge 15 de febrer sota el nom 'Stokos, cintes i reactable', on el públic podrà escoltar en directe els instruments creats pel col·lectiu barceloní. L'actuació se suma a la programació del 'Sampler Series', un cicle de música electrònica que l'Auditori oferirà aquell cap de setmana. Aquesta aposta per les noves músiques incorpora propostes amb instruments acústics i electrònics i música escrita i improvisada.

stats