La Fiscalia demana 5 anys de presó per l'electricista que tenia 271 Picassos

Pierre Le Guennec podria haver de pagar fins a 375.000 euros per haver comès un delicte "en perjudici de la Humanitat"

La Fiscalia ha sol·licitat avui cinc anys de presó exempts de compliment contra l'electricista de Picasso Pierre Le Guennec i la seva dona Danielle, acusats d'haver robat 271 obres del mestre cubista i d'haver-los ocultat al seu garatge durant quatre dècades.

El fiscal Laurent Robert ha exposat davant el Tribunal Correccional de Grasse (sud-est francès) que l'electricista i la seva dona han comès un delicte "en perjudici de la Humanitat", en considerar que els acusats van sostreure els llenços, collages, litografies i esbossos entre 1970 i 1973, durant els últims anys de vida de Picasso (1881-1973).

"El món sencer ha estat privat d'aquestes obres durant 40 anys", ha afegit el representant del ministeri públic, que no va sol·licitar la pena màxima de cinc anys d'obligat compliment en entendre que la parella d'acusats no va treure'n profit econòmic de les obres. A més, el tribunal de Grasse, podria condemnar-los a una multa de fins a 375.000 euros.

El tribunal ha ara de dictaminar si l'electricista jubilat i la seva dona van robar el tresor del pintor, valorat en uns 60 milions d'euros i que va sortir a la llum quan van intentar identificar les obres el 2010 per organitzar l'herència dels seus fills.