Dansa
Cultura 13/04/2011

Helena Pimenta dirigirà la Companyia Nacional de Teatre Clàssic

L'encara presidenta de l'Associació de Directors d'Escena d'Espanya proposa un equilibri entre la companyia estable i els projectes exteriors per al CNTC

Efe
1 min

MadridHelena Pimenta assumirà el mes de setembre la direcció de la Companyia Nacional de Teatre Clàssic (CNTC), ha anunciat avui la ministra de Cultura Ángeles González-Sinde.

L'objectiu de Pimenta és "obrir l'espai en què es mou la companyia" pel que fa a estils i col·laboració però mantenint "els avenços" aconseguits des de la fundació de la companyia, fa més de vint-i-cinc anys. El seu projecte per substituir Eduardo Vasco, escollit entre els de dinou candidats, consisteix en la "dinamització i potenciació del treball artístic d'altres" i mantindrà "l'equilibri de la companyia estable amb els projectes exteriors", ha destacat.

Pimenta situa en primer pla "el vers, el teatre de la paraula i el teatre del Segle d'Or espanyol" i vol potenciar la part pedagògica, per tal que hagi "un elenc que garanteixi el rigor i la pràctica d'un lleguatge tan específic com el del vers". L'actual presidenta de l'Associació de Directors d'Escena d'Espanya també ha remarcat la importància d'apropar-se a la gent jove i "que formi part del seu imaginari la literatura clàssica".

El 2013 és la data en què es preveu que la institució torni a la seva seu història, el Teatre de la Comèdia. El 2001, Pimenta va tancar el teatre amb el muntatge de La dama boba. "El vaig tancar i l'obro", ha apuntat.

stats