Publicitat
Publicitat

Dansa

El Teatre de la Comèdia podria reinaugurar-se el 2013

Helena Pimenta dirigirà la Companyia Nacional de Teatre Clàssic

L'encara presidenta de l'Associació de Directors d'Escena d'Espanya proposa un equilibri entre la companyia estable i els projectes exteriors per al CNTC

Helena Pimenta assumirà el mes de setembre la direcció de la Companyia Nacional de Teatre Clàssic (CNTC), ha anunciat avui la ministra de Cultura Ángeles González-Sinde.

L'objectiu de Pimenta és "obrir l'espai en què es mou la companyia" pel que fa a estils i col·laboració però mantenint "els avenços" aconseguits des de la fundació de la companyia, fa més de vint-i-cinc anys. El seu projecte per substituir Eduardo Vasco, escollit entre els de dinou candidats, consisteix en la "dinamització i potenciació del treball artístic d'altres" i mantindrà "l'equilibri de la companyia estable amb els projectes exteriors", ha destacat.

Pimenta situa en primer pla "el vers, el teatre de la paraula i el teatre del Segle d'Or espanyol" i vol potenciar la part pedagògica, per tal que hagi "un elenc que garanteixi el rigor i la pràctica d'un lleguatge tan específic com el del vers". L'actual presidenta de l'Associació de Directors d'Escena d'Espanya també ha remarcat la importància d'apropar-se a la gent jove i "que formi part del seu imaginari la literatura clàssica".

El 2013 és la data en què es preveu que la institució torni a la seva seu història, el Teatre de la Comèdia. El 2001, Pimenta va tancar el teatre amb el muntatge de La dama boba. "El vaig tancar i l'obro", ha apuntat.


Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT