Música
Cultura 14/02/2011

Arcade Fire sguanyen el Grammy al millor disc

Lady Gaga s'emporta el premi al Millor Àlbum Vocal de Pop per The Fame Monster

Redacció
1 min
The Arcade Fire en concert

BarcelonaEl grup candenc de rock èpic The Arcade Fire s'ha emportat el guardó principal dels Grammy, els més importants de la indústria discogràfica nord-americana, el del Millor Àlbum de l'Any, pel seu tercer àlbum, The Suburbs (2010). El grup també estava nominat en la categoria de Millor Disc de música Alternativa, però en aquest cas el premi se l'han emportat The Black Keys.

Lady Gaga, que ja havia rebut en una cerimònia prèvia els guardons del Vídeo Musical Curt i Actuació Vocal Femenina, ambdós per Bad Romance, ha estat premiada amb el Grammy al Millor Àlbum Vocal de Pop, per The Fame Monster. Gaga ha arribat a la cerimònia dins d'un ou d'inspiració extraterrestre.

La banda de country Lady Antebellum han estat els altres triomfadors de l'any, emportant-se el gramòfon daurat a la Gravació de l'Any i a la Cançó de l'Any, Need You Know. L'estatueta al Millor Artista Novell ha estat per a Esperanza Spalding i del del Millor Àlbum de Rap per a Recovery, d'Eminen, el gran perdedor de la nit, ja que aspirava a deu Grammy.

El premi a la Millor Actuació Pop Vocal d'un Duo o Grup ha estat per al tema Hey, Soul Sister, de Train, mentre que el de Millor Interpretació Femenina de Country ha estat per a The House That Built Me, de Miranda Lambert. El reconeixement com a Millor Àlbum de Rock ha anat a parar a The Resistance, de Muse.

El català Jordi Savall s'ha emportat un premi a la Millor Interpretació en Petit Format de gènere clàssic per la seva obra Dinastia Borja. Església i Poder al Renaixement.

Podeu consultar la llista sencera de guanyadors al web dels Grammy.

stats