Publicitat
Publicitat

Cultura

Real Venice, un projecte artístic per salvar Venècia

L'exposició l'ha impulsat 'Venècia en perill', una fundació que promou la restauració de la ciutat i combat fenòmens com les inundacions i el turisme massiu

En paral·lel a la 54a edició de la Biennal Internacional d'Art, la fundació ' Venice in peril' ha muntat una exposició fotogràfica en col·laboració amb l'editorial Ivory Press. L'objectiu de la mostra és vincular la creativitat, el vigor, l'internacionalisme i la financiació de l'art contemporani amb la protecció i conservació de Venècia, una ciutat en perill, que afronta problemes com les inundacions i un turisme massiu; l'organització ha finançat prop de quaranta projectes de restauració d'obres arquitectòniques de Venècia i defensa la ciutat com a monument i com a comunitat viva.

Catorze artistes han estat seleccionats per retratar la seva visió de Venècia i els resultats s'exposen a la mostra Real Venice, una iniciativa especial del pavelló de la Biennal. Philip-Lorca di Corcia ha creat sèries amb Polaroid i Antonio Girbes s'ha inspirat en l'arquitectura, els mosaics i la repetició per a Delirious City. Nan Goldin ha captat els miralls i els sostres del Palazzo Papadopol i Pierre Gonnord ha retratat personatges anònims de la ciutat.

També destaquen les panoràmiques del canal, de Dionisio González; les imatges de l'Arsenal i Rialto en blanc i negre, de Mimmo Jodice; els retrats teatrals de la sèrie Comedia de doble significat, de Hiroshi Watanabe; i la sèrie colorista i kitsch de Robert Walker. Completen la mostra les creacions de Lynne Cohen, Candida Hoefer, Tiina Itkonen, Tim Parchikov, Matthias Schaller i Jules Spinatsch. 

Real Venice es podrà visitar a l'abadia de San Giorgio Maggiore fins al 30 de setembre.Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT