MÚSICA
Cultura 26/11/2012

Els Rolling Stones celebren 50 anys junts en un concert apoteòsic a Londres

Arrenca la gira '50 and counting', que de moment només té quatre dates fixades a Londres i Nova York. Presenten el recopilatori 'GRRR!' en un concert al O2 Arena ple de 'hits' i amb artistes convidats, com els ex-Rolling

Efe
2 min
Els Rolling Stones celebren 50 anys a Londres / REUTERS

LondresEls Rolling Stones van desencadenar la nit de diumenge a Londres el deliri de prop de 20.000 seguidors en un concert que marcava el retorn als escenaris de l'emblemàtica banda de rock després de cinc anys d'absència. Els Stones, amb uns integrants que freguen els 70 anys, van aconseguir omplir el pavelló O2 Arena de Londres al començament de la minigira '50 And Counting', que els portarà al desembre a Nova York i que ha aixecat una enorme expectació en coincidir amb el 50è aniversari de la banda.

La nit va començar amb un vídeo que incloïa els testimonis d'alguns dels seus admiradors, com Elton John, Nick Cave, Pete Townshend o Iggy Pop. Els fans que van arribar a la capital britànica de tot el món van poder veure una vegada més –en un escenari amb una enorme passarel·la circular i dominada per uns grans llavis que canviaven de color– els 'habituals' Mick Jagger, Ronnie Wood, Keith Richards i Charlie Watts, als quals es van unir de manera excepcional Bill Wyman i Mick Taylor. La presència dels dos exintegrants de la banda va donar a la nit un caràcter excepcional, ja que va ser la primera vegada en dues dècades que van tocar junts en concert tots els seus membres.

Però la nit, que molts consideraven com l'esdeveniment musical de l'any, va tenir a més sorpreses, i Ses Satàniques Majestats van convidar a l'escenari la cantant nord-americana de R&B Mary J. Blige, i junts van interpretar 'Gimme Shelter'. També va participar de la gran festa rockera un vell conegut del grup, el llegendari guitarrista britànic Jeff Beck, que els va acompanyar a 'I'm going down'. El concert, que va arrencar amb 'Wanna be your man', va repassar els grans clàssics, com 'Satisfaction', 'Sympathy for the Devil' o 'Start me up', i va omplir el pavelló de pur rock que, durant dues hores i mitja, va delectar el públic. A més, la banda va tocar el material nou inclòs al recopilatori 'GRRR!': 'Doom And Gloom' i 'One More Shot'.

En un moment del concert, el carismàtic líder del grup, Mick Jagger, es va dirigir al públic, que va pagar entre 106 i 950 lliures (entre 130 i 1.174 euros), i va preguntar: "Com ho porteu els dels seients barats?", i va afegir: "Encara que tampoc són tan barats", en referència a la polèmica pels alts preus de la gira. Malgrat l'enorme expectació i les poques dates programades, els organitzadors no van aconseguir vendre totes les entrades i hores abans del concert algunes pàgines web oferien la possibilitat d'assistir-hi a partir de 400 lliures (uns 495 euros).

No obstant això, els Stones, que aquest any han fet 50 anys a l'escenari, van tornar a demostrar a Londres davant d'un públic de totes les edats completament entregat que són uns rockers inesgotables.

stats