Art

Arrenca el primer congrés mundial sobre Gaudí

La Universitat de Barcelona acull una trentena de ponències i comunicacions des d'aquest dilluns i fins divendres. Hi participen, entre altres, Ferran Adrià, Etsuro Sotoo, Hou Teh-Chien i Arnau Puig

Organitzat per The Gaudí Research Institute i la Universitat de Barcelona, el 'Congrés Mundial Gaudí' és el primer d'una sèrie de sis congressos bianuals centrats en la recerca inèdita sobre l'arquitecte Antoni Gaudí (1852–1926). La trentena de ponències i comunicacions que se celebraran des d'avui i fins divendres volen oferir "un nou relat sobre Gaudí" i tenen la intenció d'esdevenir "el primer punt de partida de difusió del Gaudí total i els seus valors, útils i aplicables al segle XXI", segons explica Pere Jordi Figuerola, cofundador de The Gaudí Research Institute.

Entre les ponències destaquen les de Ferran Adrià i Eugenio de Diego ("Gaudí en la gastronomia, és possible?", 6 d'octubre, 17.45 h), Ekaterina Lyubimkina ("Els estudis de llum i color de l'interior i exterior de la Colònia Güell", 7 d'octubre, 12.10 h), Etsuro Sotoo ("Mirar on mirava Gaudí", 9 d'octubre, 11.45 h), Hou Teh-Chien ("Déu, Gaudí, naturalisme i drac", 9 d'octubre, 18 h) i Arnau Puig ("De re gaudiniana", 6 d'octubre, 15.15 h). La primera edició del Congrés Gaudí està dedicada a la Colònia Güell, que serà visitada pels participants el dimecres 8 d'octubre.

Hi ha, d'altra banda, actes previstos com el de la presentació de l'edició de Josep Carner, "Auca d'una resposta del senyor Gaudí", que l'ARA va oferir en primícia el 13 d'abril.

Més continguts de