Art

Arrenca el primer congrés mundial sobre Gaudí

La Universitat de Barcelona acull una trentena de ponències i comunicacions des d'aquest dilluns i fins divendres. Hi participen, entre altres, Ferran Adrià, Etsuro Sotoo, Hou Teh-Chien i Arnau Puig

Organitzat per The Gaudí Research Institute i la Universitat de Barcelona, el 'Congrés Mundial Gaudí' és el primer d'una sèrie de sis congressos bianuals centrats en la recerca inèdita sobre l'arquitecte Antoni Gaudí (1852–1926). La trentena de ponències i comunicacions que se celebraran des d'avui i fins divendres volen oferir "un nou relat sobre Gaudí" i tenen la intenció d'esdevenir "el primer punt de partida de difusió del Gaudí total i els seus valors, útils i aplicables al segle XXI", segons explica Pere Jordi Figuerola, cofundador de The Gaudí Research Institute.

Entre les ponències destaquen les de Ferran Adrià i Eugenio de Diego ("Gaudí en la gastronomia, és possible?", 6 d'octubre, 17.45 h), Ekaterina Lyubimkina ("Els estudis de llum i color de l'interior i exterior de la Colònia Güell", 7 d'octubre, 12.10 h), Etsuro Sotoo ("Mirar on mirava Gaudí", 9 d'octubre, 11.45 h), Hou Teh-Chien ("Déu, Gaudí, naturalisme i drac", 9 d'octubre, 18 h) i Arnau Puig ("De re gaudiniana", 6 d'octubre, 15.15 h). La primera edició del Congrés Gaudí està dedicada a la Colònia Güell, que serà visitada pels participants el dimecres 8 d'octubre.

Hi ha, d'altra banda, actes previstos com el de la presentació de l'edició de Josep Carner, "Auca d'una resposta del senyor Gaudí", que l'ARA va oferir en primícia el 13 d'abril.