Publicitat
Publicitat

Novetat editorial

Vargas Llosa carrega contra la banalització de la cultura en el seu nou assaig

A 'La civilización del espéctaculo', editat per Alfaguara, el premi Nobel de literatura constata "l'eclipsi de l'intel·lectual" i pronostica "la desaparició de la cultura en el sentit que tradicionalment s'ha donat a la paraula"

'La civilización del espectáculo', el nou llibre de Mario Vargas Llosa, és un assaig valent i lúcid on el premi Nobel de literatura critica la banalització de la cultura, la política i el periodisme i lamenta que avui es doni més importància a la moda, a la gastronomia o al futbol que a la bona literatura o la bona música.
"No crec que fer gols sigui molt més important que pensar amb claredat, d'escriure una gran obra de teatre o un bell poema, o de pintar un bon quadre. No ho és, però avui dia sí que ho sembla", va afirmar Vargas Llosa, que és un fanàtic del futbol.

Adéu a la cultura

L'escriptor peruà pronostica "la desaparició de la cultura en el sentit que tradicionalment s'ha donat a la paraula" i constata "l'eclipsi" de l' intel·lectual.

"És un llibre molt personal, una opinió que no ha de ser compartida i, de fet, hi ha matèria per a una controvèrsia, un debat, una reflexió", reconeixia ahir Vargas Llosa a Madrid. El que tradicionalment es considerava cultura, apuntava l'escriptor, "ha passat en molts casos a ser una activitat força marginal", mentre que activitats que no semblaven formar part de la cultura "n'han assumit després l'hegemonia", com tot el que té relació amb el món audiovisual, que té una enorme influència". En alguns camps, com el de les belles arts, la situació "és molt més greu que en altres, perquè en el de la literatura" encara hi ha certs criteris que permeten establir jerarquies".

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT