Publicitat
Publicitat

Cultura

Eternitat sense monarca

Semprún és enterrat amb la bandera republicana

Han assistit al funeral Felipe González, Carlos Solchaga i Javier Pradera, entre d'altres

L' escriptor i exministre espanyol Jorge Semprún , mort dimarts passat a París als 87 anys , ha estat enterrat avui , embolicat en la bandera republicana com era el seu desig , a la localitat de Garentreville , a una cinquantena de quilòmetres de París . A Garentreville , Semprún hi tenia una casa, i allà reposa també la seva segona dona , Colette .

A l' enterrament hi han assistit , entre d' altres , Felipe González , president del Govern en què Semprún va ser ministre de Cultura , l'actual titular d'aquest departament , Ángeles González - Sinde o el Director General del Llibre, Rogelio Blanco .

Igualment hi han acudit dos exministres que van coincidir amb ell a l'Executiu espanyol: Carlos Solchaga , exministre d'Economia, i qui es va ocupar d'Indústria , Claudio Aranzadi , i els ambaixadors espanyols a França , Carlos Bastarreche i davant la UNESCO , Ion de la Riva .

Javier Pradera , amic del difunt amb qui havia participat en l'acció clandestina comunista contra el franquisme , ha recordat la figura polièdrica de Semprún .
Igualment s'ha desplaçat fins a Garentreville Carmen Claudín , filla de l'exdirigent del Partit Comunista d' Espanya ( PCE ) Fernando Claudín, així com el director de l'Institut Cervantes de París , Enrique Camacho , que ha anunciat que organitzarà un homenatge a la capital francesa .


El món de la cultura francesa també ha estat representat a l'enterrament amb , entre d'altres , l' actor Michel Piccoli , la filla de l' escriptor André Malraux , Florence i la presidenta de l'Acadèmia Goncourt (a la qual pertanyia Semprún ) , Edmonde Charles - Roux .

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT