Publicitat
Publicitat

ARA LLEGIM

La cançó 'Paraules d'amor' de Serrat inspira l'últim llibre de David Escamilla

L'autor assegura que la novel·la evoca la força del primer amor i és un llibre d'"homenatge" al cantant

L'any 1967, Joan Manuel Serrat publicava el seu segon disc, 'Cançó de matinada', que incloïa la que per a moltes generacions s'ha convertit en una banda sonora vital: 'Paraules d'amor'. L'escriptor i periodista David Escamilla s'ha inspirat en els protagonistes de la cançó per teixir la història de Maria Riera i Ramon Miserachs, un "Romeu i Julieta a la catalana", en un llibre que porta el mateix títol que la cançó.

Escamilla ha assegurat que el llibre, 'Paraules d'amor', és un "homenatge" a Serrat –que és el seu padrí– i al seu propi pare, "a les ganes de viure i a la vitalitat". La novel·la es troba a cavall entre la història i la ficció, "entre l'hemeroteca i la imaginació". "És una barreja en què no sé ben bé on acaba una i comença l'altra", ha dit.

Al relat, Escamilla imagina què se n'ha fet de la parella protagonista de la història d'amor. "Porto tota la vida pensant en aquest llibre, tot i que m'hi he posat fa dos anys", ha assenyalat. La relació  de Maria Riera i Ramon Miserachs té totes les alegries i tots els entrebancs. "Un amor impossible, proscrit i prohibit que arrenca durant el primer concert que Serrat va fer al Palau de la Música", ha afegit l'escriptor.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT