Cinema

Els nous films d'Alexander Sokurov, Marco Bellochio i Charlie Kaufman, al Festival de Venècia

Fora de competició es podrà veure el curt de Martin Scorsese 'The audition' amb Brad Pitt, Robert DeNiro i Leonardo DiCaprio de protagonistes

El Festival de Venécia ha anunciat aquest dimecres la programació de la seva 72a edició, que inclou en la seva competició oficial noms consagrats del cinema d'autor contemporani com el rus Alexander Sokurov ('Francofonia', rodat al museu del Louvre), l'italià Marco Bellochio ('Sangue del mio sangue'), l'israelià Amos Gitai ('Rabin, the last day'), Atom Egoyan ('Remember') i el polonès Jerzy Skolimowski ('11 minutes').

Però també lluitaran pel Lleó d'Or directors emergents com el nord-americà Charlie Kaufman, que presentarà el film d'animació en stop-motion 'Anomalisa', el guanyador de l'Oscar per 'El discurs del rei' Tom Hooper, amb la història sobre transformisme protagonitzada per Eddie Redmayne 'The danish girl, i el director de la primera temporada de 'True Detective' Cary Fukunaga, que estrenarà 'Beast of no nation', amb Idris Elba.

Fora de competició, a Venècia es presentaran també la mexicana 'La calle de la amargura', del veterà Arturo Ripstein, el film de gàngster amb Johnny Deep 'Black mass' i el drama 'Spotlight' de Tom McCarthy amb Michael Keaton, sobre la investigació del Boston Globe sobre els abusos a menors per part de sacerdots catòlics; i en l'apartat de documental, 'De Palma' de Noah Baumbach i Jake Paltrow, 'Afternoon' de Tsai Ming-liang, 'The event' de Sergei Loznitsa, 'In Jackson heights' de Frederick Wiseman i 'Janis', d'Amy Berg, sobre la cantant Janis Joplin.

Venècia també serà l'escenari en què es presentarà el curt de Martin Scorsese 'The audition', que reuneix sota les ordres del director de 'Taxi Driver' els actors Leonardo DiCaprio, Robert DeNiro i Brad Pitt. I un altre curt, però del manresà David Victori, 'Zero', que es veurà a la paral·lela Orizzonti, serà l'únic representant català al festival. Produït per Ridley Scott i Michael Fassbender, és el curt que Victori va rodar com a premi per guanyar fa tres anys el Your Film Festival.

El film inaugural del festival serà el drama en 3D 'Everest', de Baltasar Kormakur, i el de clausura el xinès 'Mr. Six', de Hu Guan.

 

Més continguts de