Cinema

Dues produccions catalanes, a la secció paral·lela del Festival de Canes

'Somni i silenci', de Jaime Rosales, i 'Infancia clandestina', de Benjamín Ávila, es podran veure a la Quinzena dels Realitzadors

Dues produccions catalanes es projectaran a la Quinzena dels Realitzadors, la secció paral·lela al Festival de Canes. 'Somni i silenci' de Jaime Rosales i 'Infancia clandestina' de Bejamín Ávila es podran veure a la Quinzena, com popularment es coneix la secció que pretén descobrir les obres de joves directors i rebre les d'aquells ja reconeguts.

Aquesta no és la primera vegada que el cineasta barceloní Jaime Rosales projecta una obra a la Quinzena. La seva primera pel·lícula 'Las horas del día' va aconseguir el Premi de la Crítica l'any 2003 i 'La soledad' va participar a la secció Un certain regard l'any 2007. No obstant això, cap film català participa a la secció oficial del Festival de Cannes.

La Quinzena ha descobert directors com George Lucas, Michael Haneke, Martin Scorsese o Sofia Coppola. També ha rebut obres de cineastes consagrats com Robert Bresson, Manoel de Oliveira o Francis Ford Coppola.