El Tricicle estrena 'Hits', el seu espectacle de comiat

La gira d'aquest 'greatest hits' durarà anys, però suposarà el comiat del trio de teatre gestual

El Tricicle estrenarà el que serà l'últim espectacle de la companyia a Albacete aquest divendres. Es titularà ' Hits' i el portaran de gira per Espanya durant tres o quatre anys per poder dir adéu a tots i cadascun dels seus espectadors.

'Hits' reunirà els millors esquetxos que han creat durant els 38 anys que fa que actuen junts, segons han explicat Carles Sans, Paco Mir i Joan Gràcia. "Encara ens sentim amb força i amb marxa, però és preferible dir adéu ara. Pensa que estem interpretant escenes que vam crear fa 20 o 30 anys, i les fem amb la mateixa energia que llavors", diu Carles Sans. "Tot té un límit", diu, perquè els espectacles d'El Tricicle "són molt exigents físicament" i obliguen a "estar molt en forma".

De tota manera, l'adéu definitiu es farà esperar, perquè les gires d'El Tricicle solen ser llargues. Una cosa sembla segura, i és que El Tricicle complirà 40 anys sobre els escenaris, una gesta que els omple d'orgull perquè, segons apunta Paco Mir, "són molt poques les companyies que aconsegueixen mantenir-se tant temps unides i omplint teatres. Algunes mantenen la marca molt de temps, però els protagonistes deixen d'actuar, i nosaltres seguim aquí".

L'espectacle que s'estrenarà el divendres 9 de setembre al Teatre Circ d'Albacete, i que ja té dates tancades a Santander, Palència, Palma de Mallorca i València, és un muntatge de 145 minuts que reuneix dotze números i una traca final composta de gags curtíssims i interpretats a la velocitat del llamp perquè el públic rigui fins que els pulmons li diguin prou. "Sempre hem treballat a ritme de videoclip, però en aquest espectacle encara més, perquè alguns números els hem retallat perquè n'hi càpiguen més", aclareix Paco Mir.

El públic podrà escollir

De les 13 hores d'espectacle teatral que han creat al llarg d'aquests 38 anys, El Tricicle ha escollit quaranta esquetxos, que han penjat en la seva pàgina web i al  Facebook, perquè el públic de cada ciutat per on discorrerà la gira en pugui escollir cinc. D'aquesta manera, cada espectacle serà diferent, "encara que tampoc tant", segons Mir, perquè "la gent sol optar sempre pel mateix. A Serrat li demanen que canti 'Mediterráneo' i a nosaltres ens demanen els nadons d''Slastic' o 'Soy un truhán, soy un señor', de Julio Iglesias".

Però, segons Joan Gràcia, 'Hits' també inclourà d'altres esquetxos "que la gent no demana perquè no els recorda però que també agraden molt, i nosaltres creiem que han de ser a l'espectacle". Una de les característiques d'El Tricicle és la seva capacitat de "surfejar per damunt de les tendències", afirma Carles Sans.