La Virgueria guanya el premi Quim Masó amb 'Medusa'

El muntatge rebrà ls 40.000 euros del guardó i s'estrenarà a Temporada Alta 2017 i es veurà al Teatre Nacional

La companyia La Virgueria ha guanyat el Premi Quim Masó per a produccions teatrals per 'Medusa'. El guardó, dotat amb 40.000 euros i l'exhibició de l'obra al festival Temporada Alta i al Teatre Nacional la temporada que ve, permetrà que es pugui aixecar un projecte basat en un text de Ricardo Menéndez Salmón que compta amb l'adaptació de Pablo Ley. El protagonista del muntatge és el misteriós Prohaska, un cineasta que és testimoni amb la seva càmara de les pitjors atrocitats del segle XX -començant pels camps d'extermini, en connivència amb l'exèrcit nazi, fins a les bombes atòmiques- però que està obsessionat amb el seu anonimat. No ha deixat rastre. L'obra planteja si es pot tenir una mirada objectiva i fins a quin punt es pot fer art sense ideologia.

El projecte ha estat escollit entre 22 propostes que optaven al premi. Els finalistes han estat 'Quan la pluja deixi de caure' d'Andrew Bovell que havia presentat Atrium Teatre i 'La visita de la vella dama', l'adaptació del text de Friedrich Dürrenmatt per a una actriu i titelles que té entre mans Farrés Brothers. 

La Virgueria és una companyia fundada el 2009 formada per Aleix Fauró, Isis Martín, Marina Fita, Òscar Llobet i Patrícia Bargalló, que ha portat a escena sis muntatges 'Snorkel', 'Arbres' o 'El pes de plom'.

El premi Quim Masó ha celebrat aquest vespre a la sala La Planeta de Girona la seva desena edició amb l'entrega del premi, del qual han estat jurat el director del TNC, Xavier Albertí; el director de produccions de Bitò, Josep Domènech; la professora Margarida Casacuberta; el director de la Sala La Planeta, Pep Puig; el del Teatre Municipal de Girona, Jep Sánchez, el director de TimeOut Barcelona, Andreu Gomila; i la cap de Cultura de l'ARA, Laura Serra

Més continguts de