ART
Cultura 01/12/2011

Xavier Antich substitueix Miquel Tàpies com a president de la Fundació Tàpies

Substitueix Miquel Tàpies, fill de l'artista, i vol donar un impuls a la institució a nivell nacional i internacional i renovar públics

Efe
2 min

BarcelonaXavier Antich ha estat nomenat nou president del Patronat de la Fundació Antoni Tàpies, en substitució de Miquel Tàpies Barba, fill de l'artista. Segons ha informat avui la fundació, els membres de la família d'Antoni Tàpies, com a patrons fundadors, han proposat un canvi en la presidència de la Fundació per "donar un nou impuls a la institució", i aquest canvi comporta que per primera vegada la presidència no recaurà en un membre de la família d'Antoni Tàpies.

Amb aquesta decisió, el Patronat de la Fundació Antoni Tàpies vol abordar un nou cicle durant el qual haurà de fer front a reptes com "reforçar la vocació pública de la Fundació de manera que permeti intensificar la seva vinculació amb la ciutat i amb el país, atorgant una atenció especial a la renovació dels públics". També haurà d'apostar pel coneixement i per l'educació, eixos centrals de la cultura contemporània i als quals la Fundació vol contribuir des del seu lloc específic, amb la consciència que "no hi ha cultura sense educació i, al mateix temps, que el coneixement i l'educació són també una font de riquesa social". Finalment, en aquesta nova etapa la Fundació haurà de preservar i afermar la seva projecció internacional, per continuar sent el centre de referència de l'obra de Tàpies, i una institució compromesa en la difusió de l'art i el pensament contemporanis.

El nou president Xavier Antich (La Seu d'Urgell, 1962), és doctor en Filosofia, professor titular d'Estètica de la Universitat de Girona (UdG) i director del Màster en Comunicació i Crítica d'Art en la mateixa universitat. Ha estat Visiting Chair a la Universitat de Stanford, i Palo Alto (Califòrnia, EUA), professor convidat en diverses universitats catalanes i espanyoles, i ha tingut responsabilitats diverses en el Programa d'Estudis Independents del Macba. Antich ha publicat diversos llibres i més d'un centenar d'articles en revistes especialitzades sobre filosofia, estètica, art i música, especialment de temes contemporanis, i és a més autor de diversos assajos sobre l'obra d'Antoni Tàpies, del qual, a més, ha estat editor d'una antologia de textos.

stats