Publicitat
Publicitat

ÒPERA

Zhang Yimou i Plácido Domingo duran a Wembley seva versió de 'Turandot'

L'òpera del realitzador xinès s'estrenarà durant l'Olimpíada Cultural prèvia als Jocs de Londres

El realitzador de cinema i coreògraf xinès Zhang Yimou, que va dirigir les cerimònies d'obertura i clausura dels Jocs Olímpics de Pequín 2008, portarà al Londres preolímpic una versió de l'òpera de Puccini 'Turandot', en què també participarà el tenor espanyol Plácido Domingo, com a director musical.

L'òpera, ambientada a l'antiga Xina, es representarà el 23 de juny a l'estadi londinenc de Wembley, i també hi participaran 600 artistes xinesos i britànics, segons va explicar l'empresa Beijing Gehua, organitzadora de l'esdeveniment, a la capital xinesa.

La nova versió de 'Turandot' combinarà l'òpera tradicional amb avançats efectes de llum i so, i formarà part del programa cultural que la capital britànica ha organitzat en les setmanes prèvies als Jocs Olímpics. Zhang Yimou ja va portar aquesta òpera a un altre important recinte esportiu, l'Estadi del Niu de Pequín, l'any 2008, mesos després d'haver-hi organitzat les espectaculars cerimònies d'inauguració i de clausura dels Jocs Olímpics i Paralímpics.

La immortal òpera de Puccini, famosa sobretot per l'ària 'Nessun Dorma', va ser durant moltes dècades un tabú a la Xina, la que mostra la protagonista local com un ésser despietat, però en els últims anys s'ha representat sense problemes, a Pequín, encara que de vegades els directors artístics n'han modificat la història per donar una versió més positiva de la princesa Turandot.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT