Cultura 16/05/2019

La guia de 'Núvol' per viure el Dia dels Museus, aquest divendres amb l'ARA

Aquest dissabte se celebra la Nit del Museus. La revista conté una agenda amb les principals activitats i exposicions d'arreu del país

Ara
1 min
La revista que es podrà aconseguir amb l’ARA demà.

Barcelona“Vivim un canvi d’època, i els museus no en queden exempts. ¿Com podem mantenir l’essència del museu com a santuari, espai de resistència íntima i de comunió amb els artistes i alhora convertir-lo en una àgora de participació, com demana el manifest del Consell Internacional de Museus per al Dia Internacional dels Museus d’enguany?” Aquesta pregunta sobre els reptes de futur dels museus és la que plana sobre la revista de 'Núvol' que demà divendres es podrà aconseguir de forma gratuïta amb l’ARA, i que edita periòdicament el digital de cultura juntament amb el diari.

Aquest número surt justament amb motiu del Dia Internacional i la Nit dels Museus, que se celebren dissabte. La Nit dels Museus és una cita que any rere any aconsegueix atraure més visitants perquè els equipaments s’hi aboquen amb propostes especials per seduir el públic. El 2018, només a Barcelona, va atraure 200.000 persones. La revista de 'Núvol' vol servir als lectors per guiar-se entre l’allau d’activitats i exposicions vigents en aquesta diada. Però no inclou només una agenda, sinó que entra dins de les mostres més singulars i agrupa propostes per èpoques, per noms propis (com els escultors Vallmitjana, que estan de centenari), per disciplines, per temes (canvi climàtic o gastronomia), etcètera. La portada està dedicada a una obra de l’artista desaparegut recentment Jordi Fulla.

L’any passat 26 milions de persones van visitar els museus de Catalunya, cosa que demostra la potència dels 626 centres que hi ha repartits pel país.

stats