Cinema
Cultura 03/06/2012

'Pa Negre', millor pel·lícula iberoamericana als Premis Ariel de Mèxic

Agustí Villaronga suma així un nou premi per a la pel·lícula que va triomfar al Festival de Sant Sebastià i va aconseguir grans resultats als premis Gaudí i als Goya, amb tretze i nou premis, respectivament

Ara / Acn
1 min
Una imatge de 'Pa negre'

BarcelonaL'adaptació cinematogràfica del gran èxit editorial d'Emili Teixidor 'Pa Negre' ha guanyat el premi com a millor pel·lícula iberoamericana als Premis Ariel de Mèxic, els guardons de l'acadèmia de cinema del país. Agustí Villaronga suma així un nou premi per a la pel·lícula que va triomfar al Festival de Sant Sebastià i va arrasar als premis Gaudí i als Goya, amb tretze i nou premis, respectivament. 'Pa Negre' va ser, també, el film preseleccionat per l'Acadèmia de Cinema Espanyola per representar l'Estat als Oscar. 'Pa Negre' continua sumant guardons més de dos anys després que es presentés al Festival de Sant Sebastià, on va guanyar la Concha d'Or per la interpretació de Nora Navas. Aquesta vegada l'ha premiat Mèxic, i ha estat en el transcurs dels premis Ariel que atorga la seva acadèmia anualment. 'Pa negre' ha estat reconeguda com la millor pel·lícula iberoamericana. El film d'Agustí Villaronga i Isona Passola competia amb la veneçolana 'La hora cero', de Diego Velasco, i la xilena 'Violeta se fue a los cielos', d'Andrés Wood.

'Pa Negre' demostra el ressò internacional que ha tingut i afegeix un premi als que ja ha guanyat a l'estat espanyol, els tretze premis Gaudí i els nou Goya de l'any passat. A més, va ser el film escollit per l'Acadèmia Espanyola per representar-la als Oscars, tot i que finalment no va rebre el guardó. El film és l'adaptació cinematogràfica de dues novel·les d'Emili Teixidor, 'Pa Negre' i 'Retrat d'un assassí d'ocells', i explica la Catalunya rural de la postguerra.

stats