Cinema
Cultura 26/01/2012

Agustí Villaronga, premiat al festival de cinema gai de Bilbao

Els organitzadors valoren la manera "gens convencional" de tractar l'homosexualitat del director de 'Pa negre'

Efe
1 min
Agustí Villaronga amb el Premi de Cinematografia / AFP

BilbaoEls organitzadors del Festival Internacional de Cinema Gai-Lesbo-Trans de Bilbao, Zinegoak, han decidit distingir el director Agustí Villaronga amb el premi honorífic en la novena edició de la cita cinematogràfica, que se celebrarà del 6 al 12 de febrer.

Segons ha explicat el director del festival, Pau Guillén, l'elecció de Villaronga ha estat motivada per la seva última pel·lícula, Pa negre, "on el contingut homosexual és molt present". El lliurament del guardó es realitzarà a la gala inaugural del festival, que tindrà lloc el dia 6 de febrer al Teatre Arriaga de Bilbao.

A més de Pa negre, Guillén ha recordat altres obres del director mallorquí com Tras el cristal i El mar, en què també hi ha temes relacionats amb el món gai. "La seva manera de tractar l'homosexualitat no és convencional i les seves pel·lícules no deixen indiferent ningú", ha afegit Guillén.

Zinegoak, que l'any passat va comptar amb 8.000 espectadors, preveu per a l'edició del 2012 la projecció de 63 obres procedents de 21 països de tots els continents, de les quals tres són estrenes mundials.

stats