MÚSICA
Cultura 02/08/2019

L'Ajuntament de Barcelona fitxa per la Mercè el cantautor vetat a Madrid

Ada Colau provoca un petit enrenou a Twitter anunciant l'actuació de Luis Pastor i Pedro Pastor. Finalment només actuarà el pare.

Jordi Garrigós
2 min
El cantautor Luis Pastor en la presnetació de les seves memòries el 2017.

BarcelonaLuis Pastor és la nova incorporació de la programació musical de la Mercè. L'actuació del cantautor extremeny, que va ser apartat del cartell de les festes del barri madrileny d'Aravaca després de l'entrada del Partit Popular al consistori, ha estat anunciada aquest divendres per l'alcaldessa de Barcelona. Colau també ha confirmat el fill del músic, Pedro Pastor, amb qui havia d'actuar a Madrid, i que finalment no tocarà a la Mercè, tal com ha explicat ell mateix a Twitter responent a la piulada de l'alcaldessa.

A

"Barcelona no es posa de perfil quan hi ha un atac a la llibertat d'expressió", ha explicat Dani Granados, director de Cultura Viva, a aquest diari. La decisió de programar Luis Pastor surt "d'un consens" entre l'Institut de Cultura de Barcelona, la Mercè Música, el comissionat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats, i la mateixa alcaldessa, que "no podien quedar-se aturats davant el que ha passat a Madrid", assegura Granados.

La polèmica amb Luis i Pedro Pastor va saltar aquest dijous, quan van anunciar que l'empresa que els havia contractat per tocar a Aravaca a principis de setembre, cancel·lava la seva actuació perquè l'ajuntament madrileny els havia "prohibit". El concert dels Pastor s'havia aprovat per unanimitat de tots els grups municipals abans de les eleccions, cosa que ha fet girar totes les mirades cap a Vox, la novetat al consistori:"No sé si és per pressions d'ells", va explicar Pedro Pastor. El concert d'Aravaca és el segon que es cancel·la a Madrid des de l'entrada del nou alcalde José Luis Martínez-Almeida, que ja va suspendre un espectacle del grup Def con Dos.

Amb l'actuació de Luis Pastor, la Mercè incorpora un dels cantautors clàssics de la cançó espanyola dels anys setanta. Censurat per Franco i editat inicialment per un segell català (Als 4 Vents), va fer-se popular amb la publicació del disc 'Nacimos para ser libres' i cançons com 'Aguas abril'. L'any 2003 va rebre la Medalla d'Extremadura i actualment està en plena gira entre l'Estat i Llatinoamèrica.

stats