Música

Ajuntament i Primavera Sound escenifiquen el desgel amb una reunió

Segons Ada Colau "està fora de discussió que el Primavera Sound es queda a Barcelona"

2 min
Una imatge del Primavera Sound 2016

BarcelonaDesprés de la picabaralla dialèctica de dijous sobre la continuïtat del Primavera Sound a Barcelona i una possible marxa a Madrid, el govern municipal i el festival han mantingut una reunió aquest divendres al migdia en què han acordat "el full de ruta per continuar avançant". "Les dues parts treballem per un gran Primavera Sound el 2022 i el 2023", expliquen fonts del govern municipal. Entre les decisions preses, hi ha la de "fer reunions amb tots els serveis municipals implicats per perfilar tots els serrells". "Hi ha un compromís explícit que, a banda de l’èxit artístic del festival, cal treballar per minimitzar l’impacte en els barris propers", afegeixen les mateixes fonts.

La reunió, que forma part d'una negociació més àmplia, s'ha produït a instàncies de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha volgut apaivagar el foc generat per les declaracions d'un dels directors del Primavera Sound, Gabi Ruiz, en una entrevista publicada per La Vanguardia dijous, i per la posterior resposta conciliadora però no concloent del tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí.

Segon ha dit aquest matí Colau, està "fora de dubte" que el Primavera Sound es quedarà a Barcelona. "La complicitat entre el festival i Barcelona és íntimament estreta. He donat instruccions per fer una reunió extraordinària entre els organitzadors i el tinent d’alcalde de Cultura. Està fora de discussió que el Primavera Sound es queda a Barcelona", ha dit Colau, que ha remarcat que es treballa amb la idea de repetir la versió ampliada del 2022 també el 2023. Reproduir el 2023 el model de dos caps de setmana de concerts al Fòrum del 2022 és una de les peticions manifestades per Ruiz, que va obrir la porta a endur-se el festival a Madrid si no obtenia un compromís "clar i ferm" del govern municipal. L'Ajuntament volia esperar a veure com funcionava l'edició del 2022 abans de donar permís per fer la del 2023 en dos caps de setmana; Ruiz, en canvi, demanava que la decisió fos ara mateix.

stats