CINEMA
Cultura 11/05/2012

Polanski rodarà un 'thriller' polític sobre el cas Dreyfus

El cineasta exposarà la seva visió del cas com una història d'espionatge. De moment es desconeix qui serà l'actor que encarnarà Alfred Dreyfus

Efe
1 min
Roman Polanski

ParísEl cineasta Roman Polanski rodarà, abans de final d'any, una pel·lícula sobre el cas Dreyfus i vol que sigui un "'thriller' polític". "Fa temps que vull rodar aquesta pel·lícula sobre el cas Dreyfus, tractant-la no com un drama costumista sinó com una història d'espionatge", va afirmar el director a la revista 'Le Film Française'.

De moment es desconeix la identitat de l'actor que encarnarà Alfred Dreyfus, l'oficial francès de confessió jueva que va ser acusat de traïció a finals del segle XIX i que va dividir a l'opinió pública francesa. Condemnat per haver lliurat documents secrets a l'imperi alemany, Dreyfus va passar cinc anys reclòs a la illa del Diable, abans de ser alliberat. El seu cas va posar de manifest les tensions en la societat francesa, propícies a la caça de bruixes en un context d'antisemitisme i de germanofòbia després de l'annexió d'Alsàcia el 1871.

El cas Dreyfus va ser tret a la llum per Émile Zola, que va publicar un article de premsa titulat 'J'accuse', el qual va contribuir al seu alliberament i a la seva rehabilitació el 1906, després de reconèixer un error judicial.

stats