art
Cultura 06/08/2011

Andy Warhol, un ancià a l'escultura d'Edgar Askelovic

Coincidint amb l'aniversari de l'artista, que avui hauria fet 83 anys, la galeria McDermott exposa una escultura que representa el creador del pop art com un ancià

Redacció
1 min
Edgar Askelovic ha imaginat un Andy Warhol octogenari

BarcelonaCoincidint amb l'aniversari d'Andy Warhol, que avui hauria fet 83 anys, la galeria McDermott Galleries, a Birmingham, exposa una escultura que mostra el creador del pop art envellit, amb l'aspecte d'un home que hauria pogut tenir si fos viu. Warhol va morir als 58 anys el 1987 després d'una operació per extreure-li la vesícula.

L'escultura és obra d'Edgar Askelovic, un jove artista de 23 anys que va vendre el seu cotxe per comprar la silicona i el fang per realitzar la peça, en la qual ha treballat tres mesos. "Vaig pensar molt en quin aspecte tindria Warhol avui. La "pose" la vaig treure d'una fotografia dels anys seixanta. És una gran inspiració per a mi i volia estar segur que li feia justícia, amb la meva obra", ha declarat l'artista. En la seva pròpia interpretació del personatge, Askelovic ha representat Warhol encorbat, amb arrugues i sense dents.

stats