Cinema
Cultura 11/08/2013

Ángel Sala: "Anar al cinema és una cosa molt vulgar i molt poc atractiva"

El director del Festival de Sitges opina sobre la baixa afluència a les sales que el cinema "ha perdut el caràcter de gran esdeveniment"

Acn / Ara
1 min

BarcelonaÁngel Sala, el director del Festival de Sitges, ha declarat en relació amb la baixa afluència als cinemes, que s'ha "assassinat una mica l'esdeveniment". "Els festivals funcionen perquè tenen aquest punt d'esdeveniment i de cosa diferent", ha afegit. Sala creu que "anar al cinema és una cosa molt vulgar i molt poc atractiva i ningú en té la culpa, realment, perquè ningú han vist que això estava passant". Ha posat d'exemples la Xina i Rússia, on el cinema té uns bons números i on "anar al cinema és un esdeveniment". "Hem perdut el caràcter de gran esdeveniment. Es bombardeja la gent amb 40 estrenes mensuals sense que la gent es quedi amb res", ha afegit. Ha lamentat que "no hi hagi interactivitat entre el màrqueting brutal i l'espectador final". I també ha carregat durament contra la pujada de l'IVA i la pirateria.

Sobre la pròxima edició del Festival de Sitges, dedicada al mal, Sala ha comentat que "el mal existeix i té manifestacions molt diferents". També ha recordat que un dels pioners a parlar d'aquestes noves manifestacions i del concepte "general i abstracte del mal" va ser Roman Polanski amb 'La llavor del diable'. Segons Sala, Polanski va ser un dels primers a transformar "el mite clàssic de l'horror del vampir, l'home llop o la mòmia, per un mal que es trobava en el terreny més quotidià, en el matrimoni o els veïns". "El film no és vell ni passat de moda, sinó que és actual. Per això volem agafar aquest concepte i el 45è aniversari d'aquesta obra mestra del cinema", ha dit.

stats