Cinema
Cultura 16/10/2014

La projecció d''Annabelle' provoca aldarulls a diversos cinemes francesos

Sales de Marsella, Estrasburg i Montpeller retiren la pel·lícula de la cartellera per les baralles que es produeixen a les seves projeccions

Efe
1 min

ParísDesprés de diversos aldarulls durant la seva projecció, la pel·lícula 'Annabelle', dirigida per John Robert Leonetti, ha estat retirada de diversos cinemes francesos. 'Annabelle', estrenada el passat 8 d'octubre al Festival Internacional de Cinema Fantàstic a Sitges, és la història d'una nina posseïda pel diable que traumatitza tota una família. A França la pel·lícula l'ha vist gairebé mig milió de persones en menys d'una setmana.

El públic, la majoria adolescent, tirava crispetes, s'insultava i fins i tot es barallava, fets que han causat desperfectes en algunes sales. "És una pel·lícula que atrau joves d'entre 12 i 15 anys, histèrics i incontrolables, que es diuen coses a la sala, empenyen els clients i es barallen a fora", afirma Frédéric Perrin, director del cinema Prado de Marsella, al diari Le Monde. El seu cinema és un dels que ha anul·lat les sessions d''Annabelle', juntament amb altres sales de la ciutat, d'Estrasburg i de Montpeller. Altres cinemes han optat per reforçar la seguretat a les sales on projecten el film.

Aquest fenomen ja ha estat analitzat pel psiquiatre Stéphane Clerget a l'emissora de ràdio francesa Europe 1, un fet que ja va ocórrer el 2012 amb 'Paranormal activity 4', de Henry Joost i Ariel Schulman. Clerget ha explicat: "Alguns d'aquests adolescents gestionen molt malament la seva angoixa o estan molt mal educats i acaben utilitzant la violència, es deixen portar".

stats