Cultura 13/11/2021

Apareix als magatzems municipals el bust perdut de la font de Gaudí

El cap d'Hèrcules del Palau de Pedralbes es donava per extraviat i s'ha restaurat per a l'exposició de Gaudí del Museu Nacional

Ara
2 min
El bust d'Hèrcules de Gaudí

BarcelonaDurant anys, el bust que coronava la font d'Hèrcules dissenyada per Gaudí als jardins del Palau de Pedralbes s'havia donat per extraviat. El va trobar fa uns mesos el fotògraf Pere Vivas al magatzem de la col·lecció d’art públic municipal i s'ha restaurat per exposar-la a la gran exposició Gaudí: La peça passarà a formar part de la col·lecció del museu. La mostra s'inaugurarà el 18 de novembre al Museu Nacional d'Art de Catalunya i posa en context l'obra de l'arquitecte. Justament l'ARA dedicarà, el cap de setmana vinent, un diari especial sobre Gaudí i la seva època, amb articles històrics situats el 1921, ara fa un segle.

Imatge històrica de la Font d'Hèrcules de Gaudí als jardins de la Finca Güell
El bust d'Hèrcules de Gaudí

El bust data del 1884 i és obra de Rossend Nobas, un dels escultors catalans més importants de finals del segle XIX. Entre les seves obres més visibles d'art públic hi ha els bustos de Cervantes, Milton i Dante que coronen la façana de la Fundació Tàpies, el monument a Rafael Casanovas a Barcelona i L’Aurora, la quadriga daurada que corona la cascada del Parc de la Ciutadella. El bust pesa 476 quilos i està esculpit en gres vermell tipus Buntsandstein. Al casc hi té esculpit com a motius el segon treball d’Hèrcules: la mort d’Hidra de Lerna, un monstre aquàtic en forma de drac policèfal que habitava a la font d’Amimone, una de les entrades a l’inframon.

stats