CULTURA
Cultura 21/03/2011

Arrenca el rodatge d''El hòbbit' a Nova Zelanda

La primera de les dues noves pel·lícules de Peter Jackson sobre els llibres de Tolkien arribarà als cinemes durant el 2012. Martin Freeman donarà vida al protagonista, Bilbo

Redacció
2 min
Una escena d''El senyor dels anells'

BarcelonaDesprés dels nombrosos problemes que han perseguit la producció des que es va posar en marxa fa mesos, el rodatge del nou projecte de Peter Jackson sobre l'univers de J.R.R. Tolkien, El hòbbit, ha començat avui a Nova Zelanda, segons ha informat el mateix cineasta en un comunicat. Martin Freeman serà el protagonista i interpretarà el hòbbit Bilbo Baggins, mentre que la majoria del repartiment de la trilogia d'El senyor dels anells repetirà els rols interpretats als tres primers films. Està previst que la primera de les dues pel·lícules que donaran forma a la història arribi als cinemes d'arreu del món durant l'any 2012.

Les preqüeles estan de moda. Si fa uns anys va ser George Lucas qui va estrenar tres nous films per completar la història de La guerra de les galàxies, ara és Peter Jackson qui s'embarca en un projecte d'aquest tipus. Es tracta d'El hòbbit, el llibre que dóna pas a la trilogia d'El senyor dels anells, que el director neozelandès de 50 anys ja ha portat a la gran pantalla i amb la qual ha guanyat tretze Oscars. La història té lloc a la mateixa Terra Mitjana que es dibuixa a les tres pel·lícules ja estrenades i explica els anys de joventut de Bilbo Baggins, que a la trilogia original ja és ancià.

L'actor anglès Martin Freeman encapçala el repartiment de la nova producció i donarà vida al protagonista, Bilbo. Elijah Wood tornarà a interpretar el paper del seu nebot, Frodo, i també repetiran els actors Ian McKellen, com a mag Gandalf; Christopher Lee, com el seu gran rival Saruman; Cate Blanchett, que tornarà a ficar-se a la pell de Galadriel; i Orlando Bloom, que repetirà com a Légolas.

El multimilionari projecte d'El hòbbit, que compta amb un pressupost de 500 milions de dòlars, s'ha enfrontat a continus retards que han posat la producció en perill. Primer van ser problemes de finançament, que van apartar el director mexicà Guillermo del Toro del projecte al maig de l'any passat, malgrat que va continuar col·laborant en l'elaboració dels guions. A l'octubre, van ser els actors qui van estar a punt de fer saltar la producció pels aires amb l'amenaça d'una vaga per motius salarials, que va obligar el govern neozelandès a fer de mitjancer i modificar la llei laboral per salvar el projecte i mantenir-lo al país. En els últims mesos, ha estat una úlcera patida pel director, Peter Jackson, el motiu que ha retardat el tret de sortida a la producció.

stats