Arqueologia
Cultura 19/05/2014

Troben un jaciment amb art rupestre al País Valencià amb figures de 7.000 anys d'antiguitat

Els arqueòlegs asseguren que "feia temps que no es feia un descobriment d'aquesta envergadura en l'art rupestre a les terres de llevant."

Europa Press
1 min

CastellóL'Ajuntament de la localitat de Vilafranca, a Castelló, ha localitzat un jaciment amb art rupestre en el qual hi ha almenys dotze figures humanes o d'animals amb uns 7.000 anys d'antiguitat. Els dos arqueòlegs que encapçalen el projecte, Dídac Román i Inés Domingo, han presentat els resultats de la investigació aquest dilluns, juntament amb l'alcalde Vilafranca, Óscar Tena. Segons els arqueòlegs les figures evoquen a moments de caça i per això s'hi representen arquers, cabres i braus.

La localització del jaciment es mantindrà en secret fins que s'acabin de decidir les mesures de protecció que aplicarà la Generalitat Valenciana. Els arqueòlegs han assegurat que feia temps que no es feia "un descobriment d'aquesta envergadura en l'art rupestre a les terres de llevant, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco".

Aquest jaciment també permet establir relacions entre les pintures de la zona de Valltorta-Gasulla, situades al Baix Aragó. Román i Domingo no només han treballat en la prospecció de d'aquest jaciment . També han investigat i descobert pintures noves, desconegudes fins ara, a la covatina del Barranc de les Carabasses, un jaciment que ja es coneixia a Vilafranca.

stats