Publicitat
Publicitat

ARQUITECTURA

"Els prometen salari i feina als països del Golf, però quan hi arriben el sou o el treball no són els promesos"

Els artistes boicotegen la construcció del Guggenheim d'Abu Dhabi

Human Rights Watch ha afirmat que s'està explotant treballadors estrangers en la construcció del museu al districte cultural de Saadiyat Island, a la capital dels Emirats Àrabs

El nou museu Guggenheim d'Abu Dhabi podria veure's sotmès al boicot de 135 artistes que col.laboren habitualment amb la Fundació Guggenheim perquè asseguren que s'estan violant els drets dels treballadors que el construeixen. Els artistes que han amenaçat amb boicotejar el museu han signat avui un comunicat en el exigeixen a la Fundació Guggenheim que doni garanties que en la construcció del museu a l'illa de Saadiyat, a Abu Dhabi, es respecten els drets dels treballadors.
Els signants basen les seves afirmacions en un informe de l'organització no governamental Human Rights Watch, que denuncia que els obrers que treballen en Saadiyat estan sent explotats. "No haurien de demanar-li a ningú que exposi o que actuï en un edifici que ha estat construït i està sent mantingut per empleats explotats", diu el comunicat. La portaveu de Human Rights Watch a Egipte, Priyanka Motaparthy, va explicar que la seva organització va entrevistar a mig centenar de treballadors de la construcció a la zona on s'està edificant la nova seu del Guggenheim. Segons Motaparthy, aquests treballadors van arribar a Abu Dhabi des de països com el Pakistan, Bangla Desh, Sri Lanka o l'Índia gràcies a agències de contractació, a les que prèviament havien pagat centenars o fins i tot milers de dòlars per a obtenir un contracte en els Emirats Àrabs Units. "Els prometen un salari i un treball en els països del Golf, però quan van a treballar, el sou o el tipus de treball que han de fer no es corresponen amb el que els van prometre en un inici", va denunciar Motaparthy.
A més, aquests treballadors, que van entrar als Emirats de manera legal, es van veure obligats a signar un tipus de contracte diferent del que havien signat al seu país d'origen, amb pitjors condicions salarials i de treball.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT