ART
Cultura 24/04/2013

Arts Libris 2013 tanca la quarta edició amb rècord de visitants, més de 10.000

La Fira Internacional del Llibre i Edicions d'Art, Fotografia i Disseny de Barcelona ha superat també les vendes d'anys anteriors

Acn/ara
2 min
L'exposició Offpaper, comissariada per Have a Nice Book, repassa amb materials diversos el procés de creació i la publicació d'un fotollibre.

BarcelonaLa quarta edició de la Fira Internacional Arts Libris ha complert les previsions i ha aconseguit superar la xifra dels 10.000 visitants de l'any passat en els quatre dies d'activitat.

La proposta ha consolidat la participació del sector, amb la presència de 100 expositors nacionals i internacionals a les tres plantes de l'Arts Santa Mònica i ha duplicat el volum de vendes. Les activitats organitzades en el marc de la fira han aconseguit pràcticament la plena ocupació, a l'entorn d'unes 500 persones.

La direcció de la fira també es mostra satisfeta per l'impuls que significa el nou premi a l'excel·lència, el Premi Arts Libris 2013 - Fundació Banc Sabadell, que afegeix "valor a la consolidació qualitativa".

  1. Aquests són els guanyadors dels primers guardons de la fira:
  2. El llibre-objecte de Mar Arza presentat per la Galeria Cànem.
  3. El disseny de Ximena Pérez per al catàleg de Mar Arza, 'Incís', a la col·lecció Incisos. Quaderns d'art, dones i escriptura.
  4. 'Dibuixos de veu' de Perejaume, un llibre d'art editat per MURTRA EDICIONS - El llibre de fotografia 'Labyrinth', de Albarrán-Cabrera, editat a la col·lecció de portfolis Valid Editions.
  5. 'Col·lecció Lubok" de llibres d'artista, distribuïts per Círculo del Arte.
  6. 'Geometria còsmica" creats i dissenyats per de l'editorial Eldital'ull.

El jurat el formaven América Sánchez (artista convidat a Arts Libris 2013), Miquel Molins (Fundació Banc Sabadell), Inka Martí (escriptora i fotògrafa), Manuel Outumuro (fotògraf), Eugènia Serra (directora de Biblioteca de Catalunya), Vicenç Altaió (director d'Arts Santa Mònica), Josep Maria Civit (col·leccionista privat), Antonio Alcaraz (Universitat Politècnica de València), Clara Plasència (cap de publicacions del MACBA), Pilar Vélez (directora de DHUB) i Juan Bufill (crític d'art i fotògraf).

El jurat també va fer menció especial a Molí Paperer de Capellades, Llibreria Kowasa i la Fundació Pere Mitjans per a la inserció de discapacitats, tots presents a la fira, així com el catàleg de ARTS LIBRIS 2013, dissenyat per l'estudi Bildi.

Dues de les exposicions que van obrir amb motiu d'Arts Libris romandran obertes fins l'11 de març: 'Feed my lambs', la instal·lació de Tacita Dean i Peter Fillingham; i 'Passant Pàgina. El llibre com a territori de l'art', totes dues obertes fins l'11 de maig.

stats