Equipaments
Cultura 21/09/2021

L'Arts Santa Mònica passa a anomenar-se Santa Mònica per adaptar-se al nou projecte

L'equipament, dirigit per Enric Puig, vol ser un espai d'experimentació i generació d'idees

ARA
2 min
Santa Mònica

BarcelonaL'Arts Santa Mònica passarà a anomenar-se Santa Mònica. És el tercer nom d'aquest equipament, ubicat a l'antic convent del final de la Rambla de Barcelona, que inicialment va rebre el nom de Centre d'Art Santa Mònica. El canvi de nom, que s'anuncia el dia abans de la presentació del nou cicle de programacions, es fa per adaptar-lo al nou projecte del seu director, Enric Puig.

L'equipament aposta ara per l'obertura dels límits, sota la idea del seu moviment constant com a espai de participació, experimentació i generació d’idees. El centre busca ser un espai interdisciplinari d’arts dedicat a impulsar la creació contemporània. El seu objectiu és servir com a plataforma de difusió de la creativitat contemporània a Catalunya i com a espai de reflexió per promoure el debat i generar idees sobre els conceptes que envolten la creació artística i la seva relació amb el públic.

Aquest dimecres s'hi presentarà Exposar · No exposar-se · Exposar-se · No exposar, la primera exposició d'aquest nou cicle que orbita al voltant d’una sèrie de preguntes que es deriven dels mateixos processos de desconstrucció i reconstrucció d’un centre d’arts en els àmbits institucional, arquitectònic i simbòlic. L'exposició revela i qüestiona els mecanismes expositius: els físics però invisibilitzats, i els immaterials que es mantenen a l’ombra per la seva pròpia naturalesa. S’exposa la tecnologia (alta i baixa) que s’amaga darrere de les obres, les arquitectures que hi ha darrere dels attrezzos, els focus... Però també s’exposen els gestos institucionals i els (des)afectes que hi ha amagats en qualsevol exposició; i les persones, les que són artistes i les que no ho són, els diversos cossos, amb funcions segmentades, que aguanten des de la base tot el treball creatiu que es presenta finalment en un centre d’arts.

stats