Cultura 22/09/2015

L'arxiu de Carmen Balcells costarà al Ministeri de Cultura 2,2 milions d'euros

Ara
1 min
Carmen Balcells va fundar la seva agència literària el 1959.

BarcelonaL'endemà de la mort de l'agent literària Carmen Balcells, el Ministeri de Cultura ha anunciat que durant dos anys havia "negociat i tancat" amb l'agent la compra del seu arxiu per 1,5 milions d'euros més 700.000 d'exempcions fiscals, un preacord que esperen que els hereus mantinguin.

El Ministeri creu que l'arxiu Balcells és "una font per al coneixement de la memòria editorial i literària contemporània en espanyol i portuguès". Segons el secretari d'estat, a més, "no hi ha dubte" que "l'agent volia mantenir la integritat dels seus fons" i que es quedés a l'Arxiu d'Alcalà, ha dit, recordant l'interès de la Generalitat. El nou material són 3.200 metres lineals d'arxius, que s'afegirien als 1.000 adquirits el 2010 per 3 milions d'euros.

L'arxiu inclou documentació empresarial, llibres i 'papers' de la pròpia Balcells, com els seus diaris, una sèrie iniciada el 1954 on plasma les operacions de l'agència, contractes, relacions amb escriptors i editors, fotografies, crítiques literàries, etc.

stats