L'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica compra el domini Franco.es

L'entitat considera que serà una nova eina de denúncia i divulgació dels crims del franquisme

L'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica (ARMH) ha adquirit el domini d'internet Franco.es per convertir-lo "en una eina de denúncia i divulgació dels crims del franquisme", segons ha explicat aquest dilluns Emilio Silva, president de l'entitat. El domini pertanyia a un ciutadà nord-americà, i l'ARMH ha pagat 800 euros per aconseguir-lo després d'una intensa negociació.

L'associació, que agrupa famílies de víctimes de la Guerra Civil i la dictadura, ja disposava d'una pàgina web pròpia, i ara estudiarà quin contingut donarà al domini. "A Alemanya, si busques Hitler.de, el domini et redirigeix directament a l'entrada de 'Holocaust' de la Wikipedia, i per això ens estem plantejant fer el mateix". Una altra de les possibilitats que hi ha sobre la taula és incloure informació sobre els crims del franquisme i la dictadura, però també sobre la Fundación Francisco Franco, "que pel mer fet d'existir té molts beneficis de tota mena, com ara fiscals, i la gent ho desconeix".

Des de l'ARMH vetllen per defensar la memòria de les víctimes de la dictadura franquista. "No parem de rebre missatges de persones que ens confessen que encara tenen por de parlar –assegura Silva–i, a més, existeix una gran ignorància sobre aquest període que nosaltres intentem reduir oferint informació". "En aquest sentit el domini és una eina fonamental; encara tenim molta feina per estendre la cultura antifeixista, i més en els temps actuals", ha reblat Silva.