Cultura 16/01/2020

'Bad boys for life': els policies rebels es fan grans, però no perden les ganes de rauxa

Will Smith segueix disposat a crivellar bergants mentre li aguanti el cos en aquesta nova seqüela

Gerard Casau
1 min
'Bad boys for life': els policies rebels es fan grans, però no perden les ganes de rauxa

BarcelonaDirecció: Adil El Arbi i Bilall Fallah. Guió: Chris Bremner, Peter Craig i Joe Carnahan. 123 min. Estats Units (2020). Amb Will Smith, Martin Lawrence, Paola Nuñez i Kate del Castillo.

“Hem sigut uns penques durant massa temps. Ara és el moment de portar-se bé”, diu el Marcus (Martin Lawrence), en un intent de posar-se assenyat a Bad boys for life. Ximpleries. La raó de ser d'aquesta tercera entrega de la saga que fins ara coneixíem com a Dos policies rebels s'alinea amb el posicionament immobilista del Mike (Will Smith), disposat a crivellar bergants mentre li aguanti el cos i el departament de policia toleri la seva laxitud en l'aplicació del reglament. Tot i això, la pel·lícula presenta, com a mínim, una novetat destacada: darrere la càmera ja no hi trobem Michael Bay, sinó Adil El Arbi i Bilall Fallah, fins ara realitzadors de drames criminals a l’extraradi belga.

El seu debut a Hollywood ajusta el ritme de la buddy movie al d'una franquícia hereva com és The fast and the furious, adaptant-ne fins i tot la retòrica sobre un concepte explosiu de família: és el centre de les preocupacions del Marcus, avi recent, però també de la matriarca del càrtel mexicà interpretada per Kate del Castillo, que posa els protagonistes en el seu punt de mira, fins a conduir l'acció a un clímax enginyós, pur culebrot gòtic i sanguinari. Aquesta seqüència final és la que eleva un film fonamentat en la reconciliació d'una superfície inclusiva, farcida de rostres afroamericans i llatins, i un rerefons que s'excita retratant les forces de l'ordre com un agent de violència activa.

stats