Cultura 12/10/2018

El Banksy estripat es converteix en nova obra i la compradora confirma l'adquisició

La casa de subhastes afirma que l'obra, ara titulada 'L'amor és a la paperera', és la primera creada durant una subhasta

Europa Press
1 min
El moment en què l’obra de Banksy s’autodestrueix a la casa de subhastes Sotheby’s.

MadridLa casa de subhastes Sotheby's va confirmar dijous la venda de l'obra de Banksy que es va autodestruir després de ser adjudicada per 1,2 milions d'euros, i va explicar que el gest de l'artista no havia suposat la destrucció d'un dels seus treballs, sinó la creació d'una nova obra, que porta per títol 'L'amor és a la paperera' i que estarà exposada a Sotheby's aquest cap de setmana. Segons fonts de la casa, la nova obra de Banksy va agafar el món de l'art "per sorpresa" i "va ser la primera vegada que es creava una obra d'art durant una subhasta".

La compradora de la peça, una col·leccionista europea, va quedar sorpresa quan va veure que una trituradora oculta dins el marc estripava la peça que acabava de comprar i dijous va confirmar l'adquisició. "A poc a poc em vaig començar a adonar que acabaria tenint la meva pròpia peça de la història de l'art", diu la col·leccionista.

stats