Publicitat
Publicitat

La nova biblioteca pública de Girona obrirà portes aquest dimarts

L'equipament serà el més gran de Catalunya i comptarà amb més de 7.100 metres quadrats, on s'hi ha encabit gairebé 300.000 documents

La nova biblioteca pública Carles Rahola de Girona obrirà les seves portes dimarts que ve. El centre comptarà amb més de 7.100 metres quadrats i un fons de gairebé 300.000 documents, que se centraran sobretot en les comarques gironines. Es convertirà en la biblioteca més gran de Catalunya, que ha multiplicat per 7 la superfície que tenia a la Casa de Cultura, la localització on era abans l'equipament. D'aquesta manera, el Departament de Cultura ha complert el compromís d'inaugurar-la al voltant de Nadal.

Amb 295.505 documents, 223.572 són llibres; 23.036, revistes; 10.500, audiovisuals, i 33.597 altres suports. El centre donarà feina a 22 persones, i inclourà nous serveis que abans no podia aportar, com 350 punts de lectura, 80 ordinadors i préstec de portàtils, fibra òptica i connexió wi-fi a Internet, a més d'aules de formació, un auditori, una sala de projecció i una altra d'exposicions, sales de treball i una mediateca.

La biblioteca ha estat dissenyada per Mario Corea, Luis Morán i Sebastián Guerrico, creada amb la idea que sigui un referent a la província. Tot i que obrirà portes el dimarts 23, no serà fins al gener quan se celebrarà la seva inauguració. Construïda amb fons de l'Estat, serà la Generalitat qui la gestionarà: l'1 de setembre, va rebre'n les claus i la documentació tècnica, després d'haver pactat amb el govern espanyol l'adequació dels accessos.

Atipa't de cultura

Més continguts de

Atipa't de cultura
PUBLICITAT
PUBLICITAT