CINEMA
Cultura 16/01/2011

Els Globus d'Or marquen aquesta matinada la tendència dels Òscars

La pel·lícula d'Alejandro González Iñárritu encapçala les enquestes de les publicacions especialitzades de Hollywood. La seva principal competidora és la italiana 'Io sono l'amore'

Redacció
3 min
Javier Bardem amb Alejandro González Iñárritu

Los Angeles p { margin-bottom: 0.21cm; } Avalada per la crítica nord-americana, la pel·lícula hispano-mexicana Biutiful s'ha convertit en una de les favorites per als Globus d'Or, premis que es lliuraran aquesta nit, a partir de les 2 de la matinada (hora de Barcelona) en una gala que se celebrarà a l'Hotel Beverly Hilton de Los Angeles. El drama rodat en els suburbis de Barcelona encapçala les apostes dels experts per alçar-se amb el títol de millor pel·lícula estrangera, una categoria que disputarà a produccions com la italiana Io sono l'amore, la francesa The concert, la russa The edge i la danesa In a better world.

Segons el parer de Gold Derby, pàgina web de referència a Hollywood a l'hora de pronosticar premis, Biutiful avantatja clarament als seus rivals en opcions de victòria. En un sondeig realitzat per aquest portal, en el qual van participar periodistes de mitjans especialitzats en cinema com The Hollywood Reporter, Deadline Hollywood i The Envelope, més d'un 62 per cent dels consultats es van decantar per la cinta dirigida per Alejandro González Iñárritu i protagonitzada per Javier Bardem.

La gran rival de Biutiful, segons aquests analistes, és Io sono l'amore, que va ser preferida per un 33 per cent dels enquestats, mentre que la pel·lícula danesa va ser considerada com a guanyadora per una mica més d'un 4 per cent. A més de la trajectòria d'Iñárritu, es va sumar la intensa promoció del film als Estats Units, amb presentacions en ambdues costes i repetides aparicions de la seva estrella, Bardem, en diversos esdeveniments i programes de televisió en horari de màxima audiència.

En aquesta edició, El discurs del rei, La red social i The fighter es postulen com els films amb les opcions més fermes per conquerir la categoria regna de la nit. La primera, sobre la quequesa del rei Jorge VI d'Anglaterra, opta a set premis, per sis de la segona, que viatja als orígens de la xarxa social Facebook. The Fighter, basada en la vida del boxador Micky Ward, té també mitja dotzena de nominacions. Els tres llargmetratges disputaran el premi de Millor drama de l'any, competència en què també van entrar Origen i Black Swan, així com a les categories de Millor director i Millor actor principal, entre d'altres. Tot apunta, però, a que el guardó d'interpretació masculina en drama anirà a parar a Colin Firth per El discurs del rei. La mateixa unanimitat sembla existir a Hollywood respecte a la victòria segura de Natalie Portman com a Millor actriu de drama per Black Swan.

Per la seva banda, The Fighter està cridada a dominar en les categories de repartiment, amb Christian Beli i Melissa Leo com a grans favorits, mentre que La red social és cavall guanyador en Millor direcció per a David Fincher i Millor guió per a Aaron Sorkin.

Quant a la Millor comèdia o musical, The kids are all right parteix amb més opcions davant d'Alice in Wonderland, El turista, Burlesque i Red, i la seva protagonista Annette Bening podria també portar-se a casa el premi de Millor actriu de comèdia. Johnny Depp per Alice in Wonderland i Kevin Spacey per Casino Jack, es reparteixen les expectatives d'èxit en la categoria de Millor actor de comèdia. I si hi ha alguna aposta segura seria en animació, on la sorpresa consistiria que no s'imposés Toy Story 3.

La colombiana Sofia Vergara (Modern Family) i el veneçolà Édgar Ramírez (Carlos) estan també en les travesses de possibles guanyadors als Globus d'Or per les seves interpretacions a televisió.

stats