Cinema
Cultura 12/02/2020

Cambridge celebra el cinema de Pere Portabella

La universitat anglesa organitza un simposi per tancar la retrospectiva dedicada al director

Xavi Serra
1 min
Pere Portabella a Cambridge

BarcelonaEl cinema de Pere Portabella està de moda al Regne Unit. Aquest dijous, 13 de febrer, la Universitat de Cambridge celebrarà un simposi dedicat a la figura artística de Portabella que tanca la retrospectiva del cineasta que va començar el 26 de novembre a l'Institut of Contemporary Art (ICA) de Londres. El mateix Portabella participarà en el simposi impartint una classe magistral aquest dijous al King’s College de Cambridge i presentant dos dies després la seva pel·lícula Pont de Varsòvia al Close-Up de Londres.

L'acte central del simposi tindrà lloc aquest dijous i constarà d'un seguit de ponències, debats i xerrades en què participaran el crític cinematogràfic Jonathan Rosenbaum –gran divulgador de l'obra de Portabella entre la crítica internacional–; el director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau; el professor de la Universitat de Chicago Steven Marsh; la comissària d’exposicions del MACBA, Teresa Grandas, i la teòrica d'art Rosalind Galt, entre d'altres.

Sovint la mirada de la cua de cuc és l’encertada. El cinema de Pere Portabella és el nom de la retrospectiva de Pere Portabella que ha comissariat Winstanley Stinter. Algunes projeccions s'ha celebrat a centres artístics i auditoris cinematogràfics, però també a escenaris relacionats amb el contingut de les pel·lícules: El sopar (1974-2018), el documental de Portabella sobre presos polítics del franquisme, es va projectar a la presó de Brixton i va incloure la presència de Clara Ponsatí.

stats