TEATRE
Cultura 09/10/2013

Els camerinos i passadissos del Romea són l'escenari de 'La nit just abans dels boscos'

Roberto Romei dirigeix i Òscar Muñoz protagonitza el dur monòleg de Koltès a la 'sessió golfa' del teatre

Efe
1 min
L'equip de 'La nit just abans dels boscos' amb Julio Manrique / ACN

BarcelonaLa representació comença al carrer i recorre els passadissos i camerinos del Teatre Romea de Barcelona en la posada en escena de 'La nit just abans dels boscos', de Bernard-Marie Koltès, que ha ideat Roberto Romei. El director ha volgut "acostar el text al públic" i ho ha fet "posant l'actor a 200 metres de l'espectador" i traient l'obra de l'escenari per traslladar-la als racons més desconeguts del teatre. L'estrena del primer espectacle de l'off del Romea és aquest dijous i es podrà veure fins al 10 de novembre en horari nocturn.

'La nit just abans dels boscos' és un monòleg de 40 minuts de durada en què un indigent estranger es dirigeix a un desconegut, al qual intenta retenir per tots els mitjans, perquè necessita parlar. Òscar Muñoz interpreta aquest personatge, que en aquesta ocasió "no és estranger, però se sent estranger". Segons el director, "avui dia és perfectament creïble que una persona se senti exclosa al lloc on ha nascut i se senti estrangera en la seva pròpia terra".

Trenta espectadors podran presenciar les funcions d'aquesta peça teatral. "Vostè no ho sap, però depèn d'ells. Vostè no els coneix ni se'ls creuarà en la seva vida, però aquests fills de puta tenen a les seves mans, a l'agenda electrònica, a la tecla 'intro' de l'ordinador, el seu futur i el dels seus fills. Vostè no sap quina cara tenen però són ells qui l'enviaran a l'atur", diu el text de Koltès, un dramaturg del segle XX que es va avançar a les preocupacions del segle XXI.

stats