La capella ardent d'Ana María Matute s'obrirà demà a les Corts

Al setembre es publicarà la seva novel·la pòstuma 'Demonios familiares', en la qual havia estat treballant fins fa pocs dies

La capella ardent de l'escriptora Ana María Matute, que ha mort avui a Barcelona, s'obrirà demà a partir de les 3 de la tarda al tanatori barceloní del barri de les Corts. Per divendres està previst que al mateix tanatori se celebri una cerimònia religiosa a la 1 del migdia. Les restes mortals de l'escriptora seran incinerades, segons han informat fonts de l'editorial Destino.

Ana María Matute ha mort avui a l'Hospital de Barcelona, un mes abans de complir els 89 anys, després d'haver patit fa uns dies una crisi cardiorespiratòria. Malgrat els seus problemes de salut, Matute havia estat treballant pràcticament fins al final en la seva nova novel·la, 'Demonios familiares', que està previst que es publiqui el mes de setembre vinent.

L'editorial Destino i l'Agència Literària Carmen Balcells han confirmat que així ho volia l'autora. L'obra està "pràcticament acabada" i és "inclassificable" quant a gènere literari. La novel·la té una protagonista femenina i és "una història d'amor i culpabilitat, de traïcions i amistat, al més pur estil de l'autora" que transcorre en una petita ciutat espanyola el 1936, ha comunicat l'editorial.