Il·lustració
Cultura 14/02/2013

Carme Solé Vendrell dóna part dels seus dibuixos a la Biblioteca de Catalunya

Solé Vendrell: "Torno a tenir ganes de dibuixar, perquè com als anys 80 tot està per fer"

Ara
1 min
Carme Solé

BarcelonaL'artista Carme Solé Vendrell (Barcelona, 1944) ha donat 163 dibuixos a la Biblioteca de Catalunya. L'artista ha decidit fer la donació perquè tots els seus originals es conservin en un lloc que en garanteixi la conservació i la consulta. Solé ha il·lustrat textos propis i d'escriptors catalans contemporanis com Pere Calders, Miquel Martí i Pol, Salvador Espriu, Gabriel García Márquez o Mercè Rodoreda. El 2006 va rebre la Creu de Sant Jordi, i el 2012, el Premi Nacional de Còmic.

Entre els originals dels llibres donats hi ha algunes obres icòniques, com el seu primer llibre 'Què són les mongetes' (1968), 'Foc' o 'Tereseta que baixava les escales', de Salvador Espriu.

La il·lustradora ha explicat que, després d'anys, torna a tenir ganes de dibuixar perquè, diu, "com als anys 80 ara tot està per fer i ens hem de reinventar". El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha agraït el "compromís" de Solé Vendrell amb la societat. La Biblioteca de Catalunya organitzarà activitats per divulgar aquest fons.

stats