Cultura 15/10/2019

Pau Carrió guanya el 13è Premi Quim Masó amb 'Testimoni de guerra'

L'obra és un díptic sobre dos corresponsals de guerra que interpretaran Albert Prat i Laura Aubert

Ara
2 min
Pau Carrió guanya el 13è Premi Quim Masó amb 'Testimoni de guerra'

BarcelonaEl 13è Premi Quim Masó ha recaigut aquest dimarts en el projecte 'Testimoni de guerra' de Pau Carrió. El Premi Quim Masó està dotat amb 40.000 euros i amb l'estrena del muntatge guanyador al Temporada Alta 2020 i al Teatre Nacional de Catalunya. La proposta de Carrió és un poema dramàtic compost per dos monòlegs: 'Vas ajudar la nena?' i 'Des de l'ull de l'huracà'. El primer gira al voltant de la figura del reporter gràfic sud-africà Kevin Carter, que es va suïcidar quatre mesos després de rebre el Premi Pulitzer i que interpretarà a l'escenari Albert Prat. El segon text parla de la corresponsal de guerra Marie Colvin, assassinada pel règim sirià després d'una llarga carrera i que interpretarà Laura Aubert. Desapareguts en circumstàncies tràgiques, els dos testimonis de l'horror interpel·len el públic sobre com ens apropem i reaccionem davant la crueltat i la violència de la humanitat quan ens resulta llunyana en termes socials o geogràfics.

"Són dos monòlegs construïts al voltant de dues veus que, fent de testimonis de l'horror, ens interpel·len", diu Carrió sobre el projecte. "Volem entendre, a més, aquests dos monòlegs com a interrogants a compartir i construir al voltant d'aquests dos petits espectacles", afegeix el dramaturg, que puntualitza que les dues peces "poden ser representades en dates alternades i una rere l'altra". Al llarg de la seva trajectòria, Carrió ha dirigit i adaptat obres com 'Ivan i els gossos', 'Hedda Gabler', 'L'hostalera' i 'Nit de reis o el que vulguis', entre d'altres.

El Premi Quim Masó és l'únic guardó a Catalunya que finança la producció d'espectacles teatrals en llengua catalana. L'any passat va reconèixer 'Europa Bull', de Jordi Oriol, que es podrà veure el 15 de novembre dins el Temporada Alta i, a partir del 28 de novembre, al Teatre Nacional de Catalunya. En anteriors ocasions el premi ha guardonat artistes com Albert Arribas, Joan Yago, Josep Maria Miró i Lluïsa Cunillé.

stats