Cultura 24/11/2011

El restaurant Àbac recupera la segona estrella Michelin i Can Fabes passa de tres a dues

El tancament d'El Bulli, el Drolma i Lluçanès i la mort de Santi Santamaria afecten el reconeixement català en la prestigiosa guia culinària. L'Àbac de Barcelona i Casamar, de Llafranc, guanyen una estrella

Ara
1 min
Joan Roca celebra que El Celler manté les tres estrelles Michelin, com Carme Ruscalleda.

BarcelonaLes estrelles Michelin, un dels guardons culinaris més prestigiosos, s'han anunciat aquest dijous a Barcelona. Tot i que la cita fos a Barcelona, no ha sigut un bon any per a la cuina del país. Catalunya ha vist com desapareixien cinc estrelles Michelin pel tancament de tres restaurants; les tres del restaurant el Bulli de Ferran Adrià, una del Drolma i una altra del Lluçanès. Per la seva banda, el restaurant Can Fabes del desaparegut xef Santi Santamaria ha perdut una estrella Michelin a la guia 2012 i es queda amb dues estrelles.

No tot han sigut males notícies per a la cuina catalana. El barceloní Àbac, de Jordi Cruz, guanya una estrella i ja en té dues, mentre que el restaurant Casamar de Llafranc ha guanyat la seva primera estrella Michelin. El Sant Pau de Carme Ruscalleda i el Celler de can Roca manenten les tres estrelles.

En la gala de presentació de la popular Guia vermella Michelin, que per primera vegada ha tingut lloc a Barcelona, quinze establiments de la península han obtingut la seva primera estrella, d'ells dos de Portugal, mentre que altres dotze –un portuguès– han perdut la seva única estrella. D'aquesta manera, a l'Estat hi ha cinc restaurants amb tres estrelles, dotze amb dos i més d'un centenar amb una.

stats